Auto i Karting Savez Istre

AUTO I KARTING SAVEZ ISTRE

ČLAN JE:

SAVEZA SPORTOVA ISTARSKE ŽUPANIJE

Od svog osnutka, a temeljem Zakona o sporta Republike Hrvatske, Savez sportova Istarske županije postaje krovna organizacija istarskog sporta, s pravnim subjektivitetom, samostalan i autonoman u djelovanju i nepolitička je i neprofitna organizacija. Temeljna zadaća Saveza je stvaranja globalnog okvira za razvoj i promicanje sporta u Istarskoj županiji što se provodi kroz usklađivanje djelovanja svojih članica, utvrđivanje i provođenje programa javnih potreba, osiguranju sredstava i kontroli njihovog namjenskog trošenja, skrb o unapređivanju stručnog rada i obrazovanju stručnih djelatnika u sportu te skrb o vrhunskim i perspektivnim sportašima.

HRVATSKOG AUTO I KARTING SAVEZA

U Zagrebu se počelo organizirano djelovati u autošportu još daleke 1906. godine kada je 1. lipnja formiran prvi automobilni klub. Pod različitim nazivima, rad u auto i karting natjecanjima neprekidno je nastavljen do današnjih dana. Do osamostaljenja Hrvatske, Auto Moto Savez Hrvatske (AMSH), bio je samo jedan od segmenata Auto Moto Saveza Jugoslavije (AMSJ), koji mu je bio nadređen u svakom pogledu.

AUTO I KARTING LIGE ZAPAD


ČLANOVI AUTO I KARTING SAVEZA ISTRE

AK BUZET AUTOSPORT

Sa željom da se stvore novi i mladi automabilisti tada većinom članovi Skok racinga odlučili su da svoju novu karijeru nastave u svom gradu. Tako je entuzijazam  stvorio 2003.godine  svoj auto klub i nazvali ga po svom gradu Buzet autosport. Prvi predsjednik tada novog kluba bio je Buzetski poduzetnik Fabio Sinčić i njegov veliki doprinos i zalaganje za vozače i klub. Već prve godine klub ostvaruje iznimno dobre rezultate na utrkama prvenstva Hrvatske. A prvim godinama klub biva i organizator lokalnih utrka da bi sa željom i velikom voljom počeo organizirati prepoznatljiva prvenstva regije zapad u autoslalomu i autocrossu. Nažalost oba dva prvenstva dobila su ime po prerano preminulim članovima.
U  njihovu su čast utrke nazvane "Memorijal Mladen Žulić" i "Memorijal Moreno Komar"
Klub nosi naslove klubskog prvaka, državne prvake i zlatni volan.ostvareni su veliki rezultati u svim disciplinama auto utrka  klub od prvog dana broji oko pedeset članova vozača, sudaca i ljubitelja autosporta što čini jednu veliku automobilističku  obitelj....

ISTRA RACING TEAM

AK "ISTRA RACING TEAM"
Ćirila i Metoda 3, 52000 Pazin

 

 

AMK SKOK RACING

Od jednog automobila pred petnaestak godina, kada su se odlučili na »samostalnu avanturu«, auto moto klub »Skok Racing« je danas dostigao brojku od osamdesetak članova i postao jedan od najproduktivnijih organizatora automobilističkih natjecanja u našoj zemlji.

AUTOKLUB PULA - ROVINJ

Današnji AK Pula-Rovinj kao udruga je nastala u Puli 1948. godine a u Rovinju 1965. godine. Valja istaknuti da je i prije toga – u razdoblju između dva rata pa i u vrijeme Austrougarske monarhije na našim prostorima zabilježen auto-moto sport, te razne udruge koje su njegovale prometnu i radnu kulturu. 1948.godine, pripojenjem Pule Hrvatskoj u gotovo 85% porušenoj Puli osnovano je udruženje auto-moto vozača na čelu s predsjednikom  gospodinom Rolmanom, sa sjedištem na Giardinima. Već nakon tri mjeseca auto-klub se seli na Danteov trg gdje ostaje do 1991.godine i izgradnje novog objekta na Monvidalu u kojem i danas djeluje. Aktivnost AK Pula-Rovinj posebno se očituje kroz rad s djecom, službe pomoći i informaciji na cesti, obuci vozača svih kategorija, sportskim aktivnostima te djelatnostima vezanim uz turizam i neophodnih potreba građana i državnih službi.

AMK BUZET

Uspješna tradicija auto-sporta u Buzetu datira još iz pedesetih godina, kada se skupina ovdašnjih entuzijasta prihvatila organizacije moto utrke. Posebno je zanimljiv podatak da se automobile u Buzetu u to vrijeme moglo nabrojati gotovo na prste jedne ruke. Uz poneki «topolino», glavninu su «oktanskih» ljubimaca činila službena vozila buzetskih radnih organizacija. Iz te daleke povijesti posebno se pamti karting utrka na kojoj su nastupili vozači iz pet europskih zemalja, a Buzet je na automobilističkim kartama bio označen i kao priređivač ocjensko-spretnosnih vožnji za regionalno prvenstvo. Osim sve kvalitetnijih «oktanskih» manifestacija, Buzet je tada imao i vrlo uspješnu automobilističku «posadu» koju su sačinjavali Đani Šverko, u ono vrijeme jedno od poznatijih imena jugoslavenskog auto-sporta, Zvjezdan Nežić, Serđo Šverko i Mario Poropat.